lørdag 11. september 2010

Jaktstart...

Så var dagen me har venta på kommen... iår og:)
10 september..... Starten på årets hjortejakt. Itte at barnavakt 1, og deretter barnevakt 2 kanselerte, så gikk det heldigvisen bra med barnevakt 3....
Formen e og blitt såpass ok at eg klarte å bli med. Fikk post i ei jaktbu, så da går det jo.

Støkka ei rågjeit da me kom, men de er ikke åpent for jakt før 25 sept. Så den fikk nå bare springa.
Ei kolla med 2 små tvillinger ble observert av Espen, men den fikk og gå foreløbig. Kan ikke skyta mammen fra ungen så tidlig, iallefall ikke når det e 2, og så små kalver. nei sånn gjør me ikke. Derfor.

Blei nå sitande i stolen min, for det e flott i jaktbua, stol og greier:). Eg drakk kakao og sjekka fjesboka på mobilen. Og vente og sjekka bøen og kantane rundt med kikkert.Og venta enda mer.
Såg ingenting, ikke ei fjør, ein pote, klau eller pelsdott. Nix og nada. Klokka gikk og det begynnte å bli mørkt.
 
Så ringt Espen og sa han hadde skutt ei lita kolle, så da var det bara å pakka sekken og tusla seg ned te bilen og kjøra og henta han og dyret. Bitte liten, sikker fjorårskalv.
Så for me him, kledde av det og så var det natta.....

Ble mulighet å sova lenge idag. Siden Johanne var sjå mamma og pappa. Måtte bare ut me Kazan og Balder guttane, og åpna for hønene, så var det tilbake i senga igjen. Ikke dårlig samvittighet for at me ikkje jakta på morgenen, dessuten så regna det ikke bare kattunger, tror nok det var voksne hannkattar, det som kom ned imorgentimene her idag. Reine skybruddet.

en liten illustrasjon hentet på nettet en gang....
Ikveld sitte eg nå her, og tar runden i blogglandia og rapportere te bloggen, Johanne sover, og Espen e ein liten tur ute på jakt. Har ikke hørt noe, og det e jo mørkt nå, så da ble det nok ikke noe ikveld.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails