torsdag 3. april 2008

Festive fruit and nut cake



For the cake1
250 gr smør - romtemperert
140 gr muscovado sukker
6 store egg – lett pisket
280 gr mel
85 gr malte mandler
2 ts ingefær
2 ts kanel
700 gr mixed fruit (rosiner, nøtter, aprikoser kirsebær etc)
3 ss mørk rom
140 gr marsipan – i biter

for the florentine topping
50 gr hele nøtter (hvite)
50 gr mandler (skoldet)
85 gr paranøtter
85 gr mandelflak
140 gr kandiserte kirsebær
100 gr sirup

Forvarm ovnen til 180 grader (160grader varmluft)
Smør og for opp sidene på en kakeform str 22 – 24.

Pisk sammen smør, sukker, egg, mel, malte mandler og krydder til det er godt blandet.
Veg opp 100 gr av kakerøren og sett til side.
Fold inn frukt blandingen og alkohol i resten av røren. Og rør så forsiktig inn marsipanen.

Ha kakerøren i formen og bruk en slikkepott til å flate av overflaten og så lage ett søkk i midten.
Stek kaken i en time og ett kvarter.

Mens kaken er i ovnen, lages frukt og nøtte toppingen.

Bland alle nøttene, kirsebærene og sirupen inn i resten av kakerøren.

Etter at kaken har stått i ovnen i 75 minutt ( 1 time og ett kvarter), has nøtteblandingen på toppen av kaken. Dekk forsiktig til med folie.

Sett kaken tilbake i ovnen for å stekes i 40 minutter til, ta så av folien og stek videre i 10 – 15 minutter. Pass på så ikke toppingen blir for mørk.

Kaken kan fryses.

Kaken kan ved servering, dekoreres med ett lett mønster av løs melisglasur ….


(bbc good food christmas 2002)

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails