lørdag 2. september 2006

Sommer 2006...

Har vært en travel sommer i år. Hatt sommerjobb i posten. Vært rene Postman Pat jaja ikke blitt mye annet gjort for meg... Første året eg ikke har hatt egne tomat eller agurkplanter... Første året eg ikkje har masse georginer...

men 26 juli hadde me 2 års bryllupsdag. Da eg kom him fra jobb fikk eg beskjed at han hadde bestillt bord på To Glass i Haugesund. Der spiste me Tapas. kjempegodt. ...Daddel med bacon rundt, himmelsk....

5 august for me te fjels noen dager. Eg hadde ei uke fri, og Espen hadde ei uke ferie igjen før skolestart.

Nydelig vær. Skulle trene Kazan litt. Han søkte kjempebra, men ingen ryper å se. Trodde først at det var dårlig med ryper, men er siden blitt fortalt at det er ingen vitring på dagtid når det er så varmt og tørt. Og Kazan da som er så urutinert.... Fant heller ingen multer iår. Flere plasser var det ferdig plukket, andre plasser var det bare ikke. Såg ikke kart. Mens me var på fjellet fikk eg beskjed at søster mi hadde fått ein liten gutt. Så nå e eg blitt tante igjen.


På vei hjemmover kjørte med innom Rosendal. Hadde picknik i parken til baroniet på morgenen :) Baroniet, Rosehagen og urtehagen var et syn....


10 august beggynnte bukkejakta. Og som jaktlagsleder for damejaktlaget i Haugesund jeger og fisk, reiste eg ut sammen med noen av damene fredag 10 august. Posterte, hadde bål på grua, opp om morgen, posterte igjen, spiste frokost og jakta mer. Ingenting å se.

Gjennom hele sommeren har me damene hatt en del turer ut i terrenget for å bli kjent. Og me har sett mye spor av hjort og rådyr, skit av Rev og Storfugl. Og me har nesten tråkka på harreunger Så det e masse dyr i terrenget.

Reiste hjem lørdag ettermiddag, men var tilbake igjen søndag kveld. Da fikk jeg rådyrgeit på posten min! hu var 7 meter fra meg da jeg støkket henne med en brå hodebevegelse dessverre. Fantastisk opplevelse.

Siden har me jakta hver helg, ikke sett mer dyr, har hørt mye, men ikke fått de på post. Har sett hjort nede på bøen til bonden, nedfor terrenget vårt når vi har kjørt derifra. Og søndag for 2 uker siden holdt me å tråkke på ei Røy, på stien 100 meter bak campen.På håndarbeidsfronten har eg strikka jakkesett til babyen til Siv Anita, Sander Emil heter han. Og heklet et vognteppe til henne.


Eg har vevd ferdig løperen eg gav te Reidun i bursdagspressang, og eg har nettopp vevd den eg skal bytte til meg engler med, fra tante Laura M. Helga i uke 24 var eg og Nora på plantefargekurs i regi av Tysvær husflidslag. Kjempespennende. Nydelige farger. Gleder meg til å bruke garnet til å veve meg ein bordløper. Må bare vente litt. Har lovet Nora å vente i tilfelle de trenger mitt garn på ein utstilling i husflidslaget i høst.

 

Eg har og vært flink, brukte en ettermiddag å plukket inn alle bæra i hagen. Og nå har eg safta 13 liter saft. Var og på lørdag nå å plukka inn rognebær som jeg lagte gele av igår, etter noen netter i fryseboksen. Har og vært å sett etter sopp, men har ikke funnet noe.

På hjemmefronten har kroppen streiket igjen nå, så eg er sykemeldt nå foreløbig.
Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails